Karin Spijker

Paintings Karin Spijker

Foto: Francina Ditzel

Karin Spijker maakt schilderijen, illustraties en foto’s. Gemaakt met olieverf, inkt, acryl, digitale bewerking, photo retouch en/of een combinatie daarvan. Met haar talent beheerst ze uiteenlopende stijlen en technieken. En die bijzondere combinatie van oude ambachten en digitale bewerking maakt elk werk van haar uniek.

Als zelfstandig ondernemer heeft Karin zo’n 20 jaar ervaring in het digitaal fotobewerken. In dat vak was ze een pionier en bewerkte ze  de foto’s van Inez van Lamsweerde en Vinoodh Matadin en stond daarmee aan de basis van hun succes. Ook werkte ze met bekende fotografen als Desiree Dolron en Marc de Groot en voor modemerken als Tommy Hilfiger en G-Star.

Sinds 2010 heeft Karin Spijker zich toegelegd op biomedische illustraties en heeft haar klantenkring zich uitgebreid tot ziekenhuizen, chirurgen en de media.

Maar Karin tekende en schilderde ´altijd al´, en bij voorkeur op een ambachtelijke manier. Het liefst met olieverf en volgens de technieken van de Oude Meesters. Vooral Rembrandt, Titiaan, Caravaggio en Leonardo da Vinci inspireren haar. Ze maakt voor haar professionele en vrije werk ook altijd haar eigen verf/tempera. Op deze site laat ze iets van haar vrije werk zien.

Heb je belangstelling voor een schilderij of wil je iets in opdracht laten maken? Neem daarvoor contact op met Karin Spijker.